Specialutställningar 2021 & exteriörbedömning

Tyvärr tvingas vi även i år att ställa in våra specialutställningar i Västerås och Piteå p g a rådande läge kring Covid-19. Vi håller tummarna att specialutställningen i Helsingborg den 12 september ska kunna genomföras som planerat. Vi erbjuder istället våra medlemmar möjligheten att få sin hund exteriörbedömd och därmed få en officiell kvalitetsbedömning som registreras. För uppfödare är det extra viktigt att föräldradjuren blir bedömda innan de går i avel.

På en exteriörbedömning får hunden ett kvalitetspris och en skriven kritik. CK kan delas ut. Resultatet registreras i SKK Hunddata och berättigar bland annat till den lägre avgiften vid valpregistrering och som utställningsmerit för championat i annan disciplin. Hunden ska vara lägst 9 månader och uppfylla kraven på registrering som framgår av utställningsreglernas punkt 17 för att få delta på exteriörbedömningen.


Exteriörbedömning för dalmatiner

20 juni 2021 i Uppsala, domare Bertil Lundgren

Sista anmälningsdag: 6 juni. Vi kan exteriörbedöma max 40 hundar, först till kvarn gäller. Vi förbehåller oss rätten att stänga anmälan då vi uppnått maxantal. Vid färre än fyra anmälda dalmatiner eller om restriktionerna ändras förbehåller vi oss rätten att ställa in.

Avgift: 500 kr. Betalning sker på plats via Swish. Anmälan är bindande! Om du anmäler och inte kommer skickas en faktura i efterhand. Medlemskap i Svenska Dalmatiner-Sällskapet krävs alternativt medlemskap i annan SKK-ansluten klubb. Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Vi följer FHM:s och SKK:s restriktioner som gäller angående Covid-19. Ni kommer att få ett mejl med tidsschema och vägbeskrivning senast den 13 juni. Ni kommer strax före bedömningen och lämnar platsen direkt när er hund är färdigbedömd. På så vis säkerställer vi att det endast kommer vara ett fåtal personer samtidigt på plats under bedömningen.

Vi önskar er varmt välkomna med er anmälan!

/ SDS utställningskommitté


ÄGAREN

HUNDEN