Grönt kort och FID-nr

Grönt Kort är grunden till att få tävla i draghundsport. Man kan erhålla Grönt Kort-behörighet på olika sätt. Antingen genom att delta på en Grönt Kort-kurs med en auktoriserad utbildare (då får man behörigheten efter genomförd kurs), eller genom att delta på en Grönt Kort-kurs med annan utbildare och skriva provet på Internet, eller att helt på egen hand läsa in sig på materialet och skriva provet på Internet. Vi rekommenderar att man går en Grönt Kort-kurs med fysiska träffar.

Du måste vara medlem i en klubb som är ansluten till Svenska Draghundsportförbundet för att kunna få Grönt Kort. Du måste också ha skaffat ett FID-nr (se nedan).

Läs mer här: Grönt Kort

Även om man inte har för avsikt att tävla, så rekommenderas starkt att man genomgår en Grönt Kort-utbildning i någon form. För att tävla i motionsklass krävs inget Grönt Kort.

FID står för Föraridentitet. För att få ett FID-nr måste man registrera sig som medlem på Svenska Draghundsportförbundets hemsida. FID-numret behövs för att din Grönt Kort-behörighet och/eller Tävlinglicens ska kunna registreras på dig.

Gör så här:

  1. Gå till Svenska Draghundsportförbundets hemsida: www.draghundsport.se
  2. Gå in under fliken ”Medlem” och välj ”Bli medlem”: Bli medlem
  3. Gå in på registreringsformuläret:

Skärmavbild 2016-12-05 kl. 14.06.52

Välj Förening (klubb) du är med i. Svenska Dalmatinersällskapet finns att välja ur listan.

Fyll i övriga uppgifter. Klicka på ”Registrera”.

I och med din registrering kommer du att erhålla ett FID-nummer.
Vanligtvis får du inte någon bekräftelse att din registrering är gjord.

På Svenska Draghundsportförbundets sida, under Tävlingar kan du välja FID-nr (FID-nr SDSF). Där kan du se vilka som har FID-nr. Du kan söka på namn eller klubb.

Här kan du se om Grönt Kort och/eller Tävlingslicens är registrerat. För att kunna anmäla till en tävling måste du ha både Grönt Kort och Tävlingslicens registrerat.