Drag

Svenska Dalmatiner-Sällskapet har sedan 2014 varit ansluten till Svenska Draghundsportförbundet och är därmed en av landets drygt 100 draghundsklubbar. Draghundsporten i Sverige organiseras av Svenska Draghundsportförbundet, SDSF, som är medlem i Riksidrottsförbundet och därmed är en del av idrottsrörelsen.

Draghundsporten har genomgått en snabb utveckling och är idag en modern idrott. Den omfattas av tre olika stilar: nordisk stil (pulka och skidor), släde och barmarksstil (löpning, cykel, sparkcykel och hjulfordon). För att tävla krävs grönt kort och tävlingslicens.

De senaste åren har antalet aktiva i Svenska Dalmatiner-Sällskapet ökat stort. Vi har numera allt från ungdomar till veteraner som tränar och tävlar inom flera stilar och klasser. Flest aktiva finns inom barmarksdraget.

Svenska Dalmatiner-Sällskapet kan anordna utbildningar och föreläsningar i draghundsport och har godkända instruktörer för Grönt Kortkurser.

Om du har något förslag/önskemål om aktiviteter inom draghundsport eller själv kan erbjuda dig att samordna någon aktivitet, tveka inte att höra av dig till drag@dalmatiner.nu!

 


Aktivitetskommittén
aktivitet@dalmatiner.nu

Draghundsansvarig
drag@dalmatiner.nu


RESULTAT 2020
Skicka resultat (och bilder) till aktivitet@dalmatiner.nu för publicering på hemsidan och i Dalmatiner-Kuriren. Gäller för SDS medlemmar.


Årets draghundsekipage


Arkiv

Grönt kort och FID-nr

Tävlingslicens

Svenska Draghundsportförbundet