Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.

Senast uppdaterad (2021-05-31)


Hund: Ekryda Calypso “Nelson”
Reg.nr: SE13703/2015
Född: 2014-12-17

Beskrivning av hunden: Vi har en härlig dalmatiner som vi av olika anledningar känner att vi inte kan ge allt han förtjänar. Nelson är en 6-årig stor kastrerad hane som lika gärna springer så snabbt det bara går som att ligga och slappa i solen som en katt. Syftet är att hitta någon som verkligen älskar hund och har tid att lägga på honom eller har fler hundar som kan bli ett sällskap. Det är en hund som älskar all typ av aktivering, han har testat nose work, agility, trickträning osv. Han älskar att simma, hänger gärna med när jag snorklar och han hjälper gärna till och drar om man springer med honom. Men han är lite het på vilt och behöver mer träning för att bli helt trygg att ha fri. Det är inte en hund för lägenhet utan snarare en stor inhägnad gård. Han är fantastisk med barn i alla åldrar, van med katt, har inga problem att vara ensam ett tag och älskar att åka bil. Detta är inte en problemhund utan en dalmatiner med allt vad det innebär och inte en förstagångshund. Han är inte den tuffa typen även om han är stor och stark så en mjuk hand är ett måste och det vore idealt med en tik kompis som kan ge lite extra trygghet. Han är lite rädd för hundar han inte känner men funkar utmärkt med sina kompisar. Han har en plats på hunddagis och ingår där i en familjeflock. Han är lätt att ha med sig, är van att gå på restaurang, resa och att det händer saker runt om honom. Han är den gosigaste och gladaste hund man kan tänka sig och älskar alla som vill mysa och leka med honom. Vi är gärna fortsatt stödfamilj till honom ifall man reser bort om det skulle vara önskvärt och genomförbart. Vi älskar honom, har inte några problem att ta hand om honom och har inte bråttom men vi vill hitta någon som kan ge honom mer än vi kan.

Bostadsort: Kungsbacka

Kontaktuppgifter: Sara 0768-292 273, sara.m.agard@gmail.com