Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.
Senast uppdaterad (2024-02-26)


Hund: SE UCH Jilloc’s Lion King “Tix”
Reg.nr: SE26699/2021
Född: 2021-03-13

Beskrivning av hunden: Tix är en 2,5 år gammal vit/lever dalmatinerhane som är född hos oss och bott hos oss hela sitt liv samt uppväxt här med sin mamma och pappa. Han är en stor och livlig hane i flocken. Däremot är han en betydligt lugnare hund när han har egentid med oss. Sedan han var liten har han ställts ut då det är vårt stora intresse. Han är alltid glad och positiv mot folk men för ”glad” i våran katt. 2022 var han 2:a vinstrikaste dalmatiner och vinstrikaste hane på utställning. Tanken var att han skulle flytta utomlands i år, men då han vid HD röntgen fick C-höfter är han inte längre aktuell för avel. Detta hämmar honom inte på något sätt. Han är följsam när han är lös. Vi tror han skulle gilla att bo hos någon som vill göra aktiviteter med honom. Kan han vara något för er, får ni gärna höra av er till oss, helst via mejl till en början. Skriv gärna vad ni vill göra med er hund och lite om er själva, jobbsituation och familjeförhållanden. Han har växt upp på landet, vi önskar att han får bo fritt även i fortsättningen.

Bostadsort: Kvänum
Kontaktuppgifter:  Florence och Rune, 070-341 17 34, flosdrakter@icloud.com


Hund: Funny Spot’s Beyoncé “Nettan”
Reg.nr:  SE31670/2017
Född: 2017-05-08

Beskrivning av hunden: Vi kan inte ha kvar våran Nettan, hon fungerar inte i lägenhet och vi har försökt efter att vårt hunddagis lade ner för två år sedan. Hon är en fin och härlig hund men väldigt högljudd och fungerar därför inte i lägenheten. Då vi nu fått vräkningsbesked om vi inte gör oss av med hunden eller flyttar ser vi inte någon annan möjlighet än att omplacera henne då hon har många långa år kvar att njuta av. Hon är duktig på det mesta och motiveras bra av mat. Hon är kastrerad och fungerar med andra hundar, katter är kul att jaga och är lite skrämmande. Barn fungerar bra. Som ni förstår så så kan hon inte bo i lägenhet för hon vaktar bra och gillar inte att bli lämnad. Ylar i bilen i färd men lugnar sig på längre färder och säger inget så länge bilen är still. Skäller på andra hundar men det är lätt att avleda med godis.

Bostadsort: Mönsterås
Kontaktuppgifter:  Gabriela Gallardo, gabriela_ulla@yahoo.se


Hund: Dalspots Indian Summer “Elsa”
Reg.nr: SE43797/2019
Född: 2019-06-28

Beskrivning av hunden: Vi söker ett nytt hem till Elsa som är 4,5 år gammal. Vi letar efter dig med god hundvana och som gärna har haft rasen sedan tidigare. Du får gärna bo i ett mindre samhälle eller ute på landet i villa med inhägnad trädgård eller på en gård. Vi letar inte efter en barnfamilj med små barn, då Elsa känner sig otrygg runt barn. Elsa är van att gå lös, van vid allt vardagsliv som att åka bil, vara ensam och att ligga i soffan. Har inga problem med rutinmässig omvårdnad som kloklippning och tandborstning. Elsa är lyhörd, lekfull, hängiven, följsam och lättlärd. Elsa fungerar bra med andra hundar. Hon har alltid varit frisk. Elsa behöver ett seriöst hem som har tid för en aktiv och glad dalmatiner som vill ha mycket närhet.
I detta fall hjälper uppfödaren sina valpköpare och tar första kontakten. Välkommen att ringa Lena för att höra mer om Elsa. Lena har mer än 30 års erfarenhet av rasen, besök oss gärna på www.dalspots.se.

Bostadsort: Örebro
Kontaktuppgifter:  Lena Erlandsson, 070-595 86 51


Hund: Go Cart’s Movitz “Micki”
Reg.nr: SE13495/2020
Född: 2020-01-15

Beskrivning av hunden: Detta är Micki, en go och glad dalmatinerkille på 3 år. Han kom till mig som omplaceringshund för 1,5 år sedan. Behöver nu på grund av ändrade förhållande i livet omplacera honom. Han är en grabb som är med på allt. En typisk brukshund som vill arbeta både fysiskt och psykiskt. Jag har dragit med honom framför cykel samt tränat lite nose work och spår. Han är som sagt med på det mesta. Han har ett bra hundspråk och fungerar med alla hundar. Varit på hunddagis och fungerat bra. Han är bra kompis med övriga hundar i flocken här hemma. Han är väldigt trogen sin ägare och följer dig överallt. Helst ligger han på husse och gosar. Hans träning behöver jobbas på. Han drar i koppel (blivit mycket bättre) och inte tränad i inkallning eller någon annan bruks. Micki har ställd diagnos på kvalsterallergi så han behöver injektioner (Cytopoint) månadsvis. Detta är inget som försäkring täcker kostnader för då hans första försäkring sas upp av tidigare ägare. Så det är reservation vid tecknande. Hör gärna av er med frågor eller om ni vill ge denna grabben ett mysigt nytt hem!

Bostadsort: Tollar
Kontaktuppgifter:  Tomas Andersson, 079-340 90 20, tomasandersson@gmail.com