Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.
Senast uppdaterad (2023-05-08)


Hund: Becajo’s O What A Girl “Sally”
Reg.nr: SE52544/2016
Född: 2016-09-18

Beskrivning av hunden: Vi söker ett nytt hem åt vår tik Sally. Hon går inte längre ihop med de andra tikarna i flocken så det bör vara ett hem utan andra hundar och helst inga småbarn! Du bör helst vara hemma på dagarna. Sally är mycket lättsam att ha. Älskar agility och nosework samt rallylydnad. Känner du att du kan ge henne ett bra hem så ring så berättar jag mer!

Bostadsort: Kimstad
Kontaktuppgifter: Caroline Karlsson Tikkanen, 070-857 96 42, becajos@telia.com


Hund: Ekryda Butomus
Reg.nr: SE56192/2013
Född: 2013-10-06

Beskrivning av hunden: Mycket social, glad, snäll mot andra hundar, lätt att ha att göra med. Kastrerad hane.

Bostadsort: Skurup
Kontaktuppgifter:  Lena Natt och Dag, 070-814 58 00


Hund: Go Cart’s Movitz
Reg.nr: SE13495/2020
Född: 2020-01-15

Beskrivning av hunden: Detta är Micki, en go och glad dalmatinerkille på 3 år. Han kom till mig som omplaceringshund för 1,5 år sedan. Behöver nu på grund av ändrade förhållande i livet omplacera honom. Han är en grabb som är med på allt. En typisk brukshund som vill arbeta både fysiskt och psykiskt. Jag har dragit med honom framför cykel samt tränat lite nose work och spår. Han är som sagt med på det mesta. Han har ett bra hundspråk och fungerar med alla hundar. Varit på hunddagis och fungerat bra. Han är bra kompis med övriga hundar i flocken här hemma. Han är väldigt trogen sin ägare och följer dig överallt. Helst ligger han på husse och gosar. Hans träning behöver jobbas på. Han drar i koppel (blivit mycket bättre) och inte tränad i inkallning eller någon annan bruks. Micki har ställd diagnos på kvalsterallergi så han behöver injektioner (Cytopoint) månadsvis. Detta är inget som försäkring täcker kostnader för då hans första försäkring sas upp av tidigare ägare. Så det är reservation vid tecknande. Hör gärna av er med frågor eller om ni vill ge denna grabben ett mysigt nytt hem!

Bostadsort: Tollar
Kontaktuppgifter:  Tomas Andersson, 079-340 90 20, tomasandersson@gmail.com