Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.
Senast uppdaterad (2024-05-08)


Hund: SE UCH Jilloc’s Lion King “Tix”
Reg.nr: SE26699/2021
Född: 2021-03-13

Beskrivning av hunden: Tix är en 3 år gammal vit/lever dalmatinerhane som är född hos oss och bott hos oss hela sitt liv samt uppväxt här med sin mamma och pappa. Han är en stor och livlig hane i flocken. Däremot är han en betydligt lugnare hund när han har egentid med oss. Sedan han var liten har han ställts ut då det är vårt stora intresse. Han är alltid glad och positiv mot folk men för ”glad” i våran katt. 2022 var han 2:a vinstrikaste dalmatiner och vinstrikaste hane på utställning. Tanken var att han skulle flytta utomlands i år, men då han vid HD röntgen fick C-höfter är han inte längre aktuell för avel. Detta hämmar honom inte på något sätt. Han är följsam när han är lös. Vi tror han skulle gilla att bo hos någon som vill göra aktiviteter med honom. Kan han vara något för er, får ni gärna höra av er till oss, helst via mejl till en början. Skriv gärna vad ni vill göra med er hund och lite om er själva, jobbsituation och familjeförhållanden. Han har växt upp på landet, vi önskar att han får bo fritt även i fortsättningen.

Bostadsort: Kvänum
Kontaktuppgifter:  Florence och Rune, 070-341 17 34, flosdrakter@icloud.com


Hund: Go Cart’s Movitz “Micki”
Reg.nr: SE13495/2020
Född: 2020-01-15

Beskrivning av hunden: Detta är Micki, en go och glad dalmatinerkille på 3 år. Han kom till mig som omplaceringshund för 1,5 år sedan. Behöver nu på grund av ändrade förhållande i livet omplacera honom. Han är en grabb som är med på allt. En typisk brukshund som vill arbeta både fysiskt och psykiskt. Jag har dragit med honom framför cykel samt tränat lite nose work och spår. Han är som sagt med på det mesta. Han har ett bra hundspråk och fungerar med alla hundar. Varit på hunddagis och fungerat bra. Han är bra kompis med övriga hundar i flocken här hemma. Han är väldigt trogen sin ägare och följer dig överallt. Helst ligger han på husse och gosar. Hans träning behöver jobbas på. Han drar i koppel (blivit mycket bättre) och inte tränad i inkallning eller någon annan bruks. Micki har ställd diagnos på kvalsterallergi så han behöver injektioner (Cytopoint) månadsvis. Detta är inget som försäkring täcker kostnader för då hans första försäkring sas upp av tidigare ägare. Så det är reservation vid tecknande. Hör gärna av er med frågor eller om ni vill ge denna grabben ett mysigt nytt hem!

Bostadsort: Tollarp
Kontaktuppgifter:  Tomas Andersson, 079-340 90 20, tomasandersson@gmail.com