Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.

Senast uppdaterad (2021-09-13)


Hund: Liconda’s Break Your Heart “Sigge”
Reg.nr: SE16802/2016
Född: 2016-01-10

Beskrivning av hunden: Sigge är en 5-åring dalmatinerhane, okastrerad, som är världens finaste och underbaraste på alla sätt. Är en riktig familjehund och tycker mycket om människor, stora som små, vill alltid vara med och behöver mycket kärlek, uppmärksamhet och stimulans. Behöver också mycket motion och skulle troligen må bra av att få ha någon uppgift, såsom att köra drag, följa med på löpturer/cykelturer eller vakta. Är osäker och reserverad samt kan göra utfall mot andra hanhundar, vilket vi har löst dels genom arbete med positiv förstärkning, dels med att hålla avstånd och bara låta honom hälsa på hundar som han redan känner. Sigge mår inte bra av att bo i stan där vi bor då han dagligen behöver träffa på andra hundar på promenaderna. Han drar en del på promenader, vilket vi också har jobbat med via positiv förstärkning samt att stanna och vänta in.

Sigge skulle må bra av att få bo på landet, i hus eller på gård, där det finns plats och utrymme att springa, leka och vila. Han behöver också få bo med någon/några som arbetar hemifrån eller har ett arbete där de kan ta honom med, för att få vara med så mycket som möjligt och få sällskap. Han behöver få bo någonstans där det inte finns så mycket hundar så att han inte behöver träffa andra okända hundar så ofta. Det skulle fungera bra att bo med barn. Det skulle också fungera bra att bo med andra tikar, tror han skulle vara glad åt att ha hundkompisar. Jag är mycket mån om att Sigge får det bra och får komma till rätt hem för honom.

Bostadsort: Stockholm

Kontaktuppgifter: Jenny Wallin, jennywk@telia.com