Domarpresentation

Jag heter Jessica Björling Brännlund och är född under tidigt 1970-tal. Jag bor på en gård utanför Härnösand tillsammans med min man och våra hundar. Jag är uppvuxen med hundar då min mamma födde upp labrador i liten skala under 30 år och jag blev själv aktiv inom hunderiet i början av 1980-talet när jag tävlade lydnad med mammas lydnadschampion Frida. I tidiga tonåren gick jag in i en utställningsring för första gången och insåg att detta var väldigt roligt samt att jag hade fallenhet för att visa hund.
 
Min egen ras är chow chow som jag levt tillsammans med i i drygt 35 år. Jag föder sedan 1998 upp chow chow i liten skala under kennelnamnet Gurkans. Förutom några chow chow så finns även en mops i hushållet.
 
Jag är mycket road av utställning och ställer aktivt ut mina egna hundar när tid finns. Jag är sedan 1989 auktoriserad ringsekreterare och tjänstgör sedan dess flera gånger om året på utställningar runt om i landet. Jag dömer inofficiellt några gånger om året och har genom åren anlitats att döma på vanliga inofficiella utställningar, men även på inofficiella rasspecialer, t ex hos Svenska Lapphundsklubben och Svenska Eurasierklubben. Jag har även dömt chow chow på inofficiella utställningar i Finland och Kanada. Förutom detta så är jag utbildad CUA samt har förtroendeuppdrag inom rasklubben MopsOrden.
 
Till yrket så layoutar jag medlemstidningar åt några ras- och specialklubbar genom min enskilda firma Jessling Original & Layout.  
 
Jag tycker att det ska bli roligt att döma dalmatiner och är glad över att få detta förtroende.
Mvh Jessica