Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.

Senast uppdaterad (2018-08-17).


Registreringsnummer: SE19635/2017

Beskrivning av hunden: Jilloc´s ghost rider ”Loke”. Hanhund född 2017-02-21.
Loke är en väldigt go och glad kille. Han tycker om att följa med på olika aktiviteter i skog och mark. Vi har åkt skidor i vinter och det tycker Loke har varit otroligt kul. Vi har då tränat med dragsele och han drar väldigt bra. Han har även varit med mig i stallet som liten valp och när han senare vuxit upp har han fått följa med på kortare ridturer. Loke har då varit duktig på att hålla sig i närheten fast jag är på hästryggen. Vi har gått en ”unghundskurs” för att träna olika miljöer och det sociala. Loke är orädd och vill gärna hälsa på människor eller hundar man möter. På fritiden tränar vi lydnad så som, hundmöten, gå fint i koppel, inkallning, sitt stanna kvar. Sen kan Loke lite trix som höger och vänster tass. Har tränat Loke med ”clicker” på en del moment och han är lättlärd. En sak Loke älskar är att få bada. Han dyker, simmar och hoppar i vattnet med glädje.

Loke är uppvuxen tillsammans med en tidigare hund på 5år, häst och katter. Barn har han fått träffa så sällan och de gånger han träffat barn har han tyckt att det varit spännande och vill gå fram men samtidigt lite läskigt. När folk kommer på besök vill Loke gärna bära runt en sko (som ligger nära till) och visa ”främmandet” stolt vad han har. (Han bär bara, ej tuggar).

Varför vi har tagit det tuffa beslutet att placera om vår lilla prins är för att han förtjänar att vara i centrum. Vi har en till hund sedan tidigare och kemin mellan dem går inte ihop. Det vill säga vår andra hund blir åsidosatt och nedstämd när Loke gärna vill vara först. Han är för snäll och säger inte ifrån utan går hellre undan. Loke ”puttar” bort vår andra hund för att ta sig fram. Vi har tränat på det men inte fått resultat. Vi vill hitta ett aktivt permanent hem för Loke som han får dela glädje och kärlek med även hur tufft det känns för oss. Vi är mån om vart han hamnar.

Bostadsort: Nordmaling

Kontaktuppgifter: 070-5286517 stinsan__@hotmail.com