Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.

Senast uppdaterad (2019-09-16)


Hund: Liconda’s Break Your Heart “Sigge”

Reg.nr: SE16802/2016
Född: 2016-01-10

Beskrivning av hunden: Sigge är en 3,5-årig dalmatinerhane, okastrerad, som är världens finaste och underbaraste på alla sätt. Är mycket förtjust i människor, stora som små, och vill gärna ha mycket uppmärksamhet och gos. Har otroligt mycket energi och behöver mycket motion. Skulle troligen må bra av att få någon uppgift, såsom att få jobba med drag eller springa med på löpturer/cykelturer. Har tyvärr problem med andra hanhundar, gör utfall och har svårt att hälsa på hundar han inte känner. Tyvärr mår han inte bra i stan där vi bor då han behöver möta många hundar på promenader dagligen. Vi har tränat mycket med positiv förstärkning, vilket har fungerat till viss del, önskar att denna träning ska få fortsätta.

Sigge skulle må bra av att få bo i hus eller gård där det finns en tomt för honom att springa, leka och vila på. Han behöver få vara med så mycket som möjligt, få bo med någon/några som jobbar hemifrån eller har ett arbete där de kan ta honom med. Han behöver få bo någonstans där det ej är så mycket hundar så att han inte behöver träffa andra hundar så ofta. Går bra för honom att bo med barn. Går också bra att bo med tikar, tror han skulle bli glad av att få sällskap av en hundkompis. Han behöver mycket kärlek, närhet, gos. Viktigt att det blir bra för honom så låter honom bara flytta om det känns helt rätt.

Bostadsort: Stockholm
Kontaktuppgifter: Jenny Wallin, 0702980628 jennywk@telia.com