Omplaceringar

Man kan av olika skäl bli tvungen att hitta en ny ägare till sin familjemedlem. Om det är nödvändigt att omplacera hunden, börja med att kontakta din uppfödare och se om denne är villig att hjälpa till med omplaceringen.

För medverkan på SDS omplaceringssida ska hunden vara renrasig dalmatiner med stamtavla. Annonseringen är kostnadsfri för såväl SDS medlemmar som icke medlemmar.

För medverkan på omplaceringssidan, fyll i formuläret.

Senast uppdaterad (2019-02-11)


Hund: Spotdog’s Everyone Enjoy

Reg.nr: SE26147/2014

Född: 2014-03-22

Beskrivning av hunden: Maximus är en glad och tillgiven hund som söker ett nytt hem. Han har tyvärr för lite produktion i sin sköldkörtel vilket medför att han behöver ta medicin varje dag (levaxin för hundar).
Han är van vid barn, andra hundar (lever idag både med okastrerad hanhund och kastrerad tik), han jagar gärna katter men är lydig när vi säger ifrån. Han går bra i koppel, även om han föredrar att gå lös. Kommer på inkallning och kan grundläggande vardagslydnad (typ sitt, ligg, stå fint). Anledningen till att vi omplacerar honom är på grund av tidsbrist och att vi kommer att flytta till lägenhet. Vi bor på landet och Maximus har alltid bott med oss och hans kompisar. Vi tror inte att det skulle vara ett problem att han bor som ensam hund men vi kan inte garantera att han inte blir ledsen. Maximus är född 2014-03-22, så han fyller 5 år i år. Vi är övertygande om att han kan få den tid och uppmärksamhet han förtjänar i ett annat hem och vi ser fram emot att få höra av er som tror att ni kan ge honom kärlek och aktivitet. Han är en livfull, glad och trogen hund som bara vill vara med. Han älskar att åka bil och hänga med på äventyr.

Bostadsort: Perstorp

Kontaktuppgifter: Jenny Malm, jenny@hagstad.se

 


Hund: Boings Xenia

Reg.nr: SE32183/2011

Född: 2011-04-26

Beskrivning av hunden: Wilma som fyller 8 år den 26/4 2019 behöver få komma till någon som gillar att gå ut mycket & busa. Hon är en typisk Dalmatiner med vad det innebär. Har matallergi och går på specialfoder. Är nyligen vaccinerad med Nobivac Dhhi vet. den 24/1 2019. Hon är ofta reserverad mot andra hundar då hon blev biten av en kamphund, har hon bara lärt känna dem bjuder hon in till lek. Däremot har vi sett att hon markerar mot små hundar som skäller. Har aldrig bitit någon varken människa eller hund. Wilma har under sin uppväxt bott i Ronneby och Karlskrona med sin matte och husse. Idag bor hon tillfälligt i Stockholm/Skogås hos sonen p.g.a. att Wilmas ägare har blivit sämre i sin demens. Wilma får med sig hundbädd, matskålar, specilamat (stor säck) hundschampo, leksak, koppel och nosgrimma. Ring gärna för mer information.

Bostadsort: Stockholm/Skogås

Kontaktuppgifter: Karl-Eric Säflund tel: 0761108742